Bygningen Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's)
7100 Vejle
Tlf: Tlf. 7583 8677
Gå til stedets hjemmeside Ret info
I kulturhuset Bygningen afholdes et væld af koncerter, kurser, møder, foredrag m.m. I huset findes også øvelokaler for det rytmiske musikliv og i Kreativ Zone kan man udfolde sine kreative talenter med bl.a. glas, keramik, maling og sølv. Email: info@bygningen-vejle.dk
Sidst rettet 29/1 2012

Viser 1-10 ud af 16 fra/efter 19. apr. 2016

 • tænkelig
  Ons. d. 20. april 2016
  ADHD Indefra og Udefra

  Relaterede arrangementer

  kl. 17-19. ADHD udfordringer er og kan være svært at forstå. Kunne du også tænke dig at blive klogere på dette, så kom til vores spændende foredrag, som arrangeres af ADHD Sydjylland. Tilmeld dig på ADHD foreningens hjemmeside, under Sydjylland. Alle er velkomne. Arrangeret af ADHD Forening Sydjylland. (Entré: 75 kr for ikke medlemmer af ADHD foreningen.)

  ADHD er et gennemgribende og dermed vidtgående handicap, der har betydning for alle områder

  og faser af menneskers liv.

  Dermed har ADHD også på samme vidtstrakte måde, betydning for pårørende til mennesker med ADHD, ligesom det har betydning for andre berørte: undervisere, kollegaer, samarbejdspartnere, ol.

  Foredraget tilbyder derfor både beskrivelse af den ofte uforståelige adfærd, der er karakteristisk

  ved ADHD, såvel som af den væsentlige årsagsforklaring, der ligger bagom de mange og for

  omgivelserne, såvel som for mennesker med ADHD, uforståelige karakteristika ved ADHD. De

  mange tilsyneladende uforståelige og sære handlinger, er nemlig oftest både forståelige og logiske

  automatiserede processer, iværksat af den kompenserende ADHD-hjerne.

  Det vil blive et livligt foredrag, hvor det vil være svært at falde i søvn, endvidere gives muligheden

  for at grine både af dig selv, og sammen af hinanden og hvis du tør, vil der være garanti for nye

  erkendelser, der give nye muligheder for dig i dit virke, både personligt og fagligt.

  Jan Have Odgaard, der er indehaver af JHO Consult, har 20 års praksiserfaring fra arbejdet med

  børn, unge og voksne med neurologiske handicap. Han er selv udredt med ADHD, og har

  tilsammen med sin kone, der ligeledes har ADHD, tre børn der alle har ADHD. Foredragets indhold hviler dermed på såvel et solidt professionelt virke, som fra en indre forståelse fra et liv med ADHD.

  Praksiserfaringerne er kommet via driften af egen skole for børn med neurologiske handicap, samt ved arbejdet med familiebehandling og terapi, endvidere ved supervision og rådgivning til en bred vifte af relevante faggrupper i hele Danmark, desuden afholder JHO Consult mange kurser indenfor området, rette mod såvel berørte, pårørende og fagprofessionelle.

  Læs mere om dette professionelle virke på www.jhoconsult.dk

  Se videoer på www.youtube.com/user/supervisiondervirker

  Følg os på Facebook www.facebook.com/JHOconsult


  Se hjemmeside
  Pris:(Entré: 75 kr for ikke medlemmer af ADHD foreningen.)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Tor. d. 21. april 2016
  Steen Jørgensen - Duo

  Relaterede arrangementer

  kl. 20. Steen Jørgensen har været frontmand i Sort Sol siden 1979 og i 2013 udgav han sit solo-projekt 'Standards for Living.' Det er en mand der færdes ubesværet i musikhistorien, som endelig sendte sin solodebut på gaden. (Entré: 220 kr)

  Sort Sols Steen Jørgensen har nemlig ikke bare været en drivende kraft i dansk musik gennem flere årtier; han har også fortæret store sangskrivere med stor appetit.

  Sammen med en stjernebesætning af musikere - herunder guitaristen Rune Kjeldsen, bassisten AC og Kasper Winding - har han været i de legendariske Abbey Road-studier for at give sine egne intense og modige tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

  Albummet hedder 'Standards For Living...', da sangene på albummet i Steens bevidsthed alle er standarder:

  "Vi vidste, at vi her havde fat i nogle næsten hellige sange, så vi havde lyst til, at give dem vores aftryk. Som sanger var min tilgang at være så spontan som mulig. Ikke tænke fortolkningen for meget igennem, men bare slå til. Derfor er der også en del første- og anden takes på pladen. Der er tit en umiddelbarhed ved de første takes. En hudløshed og en nøgenhed, som jeg godt kan lide. Det her er et søgende projekt, der afspejler mit musikliv og hylder nogle sange jeg elsker", siger Steen Jørgensen.

  Gaffa's Jan Opstrup Poulsen kvitterede 'Standards for Living' med 5 stjerner og overskriften: "Som iskrystaller. Stærke og overrumplende fortolkninger fra dansk rockikon."

  Til foråret tager Steen Jørgensen hul på en ny tour, hvor han og en af landets mest anerkendte og benyttede sidemen, guitarist Rune Kjeldsen, leverer en intens akustisk oplevelse

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 220 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Lør. d. 23. april 2016
  Lowrider Betty

  Relaterede arrangementer

  kl. 21. Fem gutter, et øvelokale og en fælles ambition om at re-definere lyden af et rockband. Så kort kan det siges - så enkelt kan det gøres. (Entré: 80 kr)

  Vejlensiske Lowrider Betty er godt i gang med at støbe et solidt fundament til en solid placering rockscenen. Det kommer til udtryk, når deres alternative rock bliver serveret i potente rockkompositioner- og en medrivende liveoptræden. Kvintetten har, meget bevidst, ikke udsendt officielt materiale indtil videre. Til trods for det har de imponeret både branchefolk og publikum, igennem deres velovervejede liveperformances, der for længst har passeret de 100.

  Det fremadstormende rockband har spillet på flere af landets større festivaler, deriblandt Jelling Musikfestival, Smukfest og som åbningsband til Rock Under Broen. Ydermere har bandet også gæstet en ganske stor del af landets markante venues og adskillige gange ageret support for store danske og udenlandske navne.

  Patrick Christensen (forsanger) er søn af Ronnie Atkins fra Pretty Maids og har herigennem, en meget naturlig inspiration til den brede rockscene. Ikke mindst branchefolk og publikum har ofte draget paralleller de to sangere imellem. Når det er sagt, bliver Lowrider Bettys udtryk på mange måder unikt, da Patricks vokal er både karismatisk og excentrisk.

  Foruden Patrick Christensen består bandet af Simon Pape (bas), David Nielsen (guitar), Kasper Dalgaard (guitar) og Jesper Mols (trommer)

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 80 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Fre. d. 29. april 2016
  Barbara Moleko

  Relaterede arrangementer

  kl. 21. Barbara Moleko og hendes fænomenale live orkester leverer en festlig koncert for et stående publikum med et mix af hendes kommende album, Toppen Af Poppen fortolkninger og hits fra hendes debut album. (Entré: 245 kr)

  Hendes intime januar tour er netop afsluttet med stor succes. 7 ud af 10 koncerter blev udsolgt og kun få billetter manglede til de resterende tre koncerter. Totalt over 5.000 solgte billetter.
  Ovenpå denne succes er Barbara klar med en ny tour i efteråret, hvor man hellere må skynde sig at købe billet.
  Denne gang bliver de intime rammer byttet ud med en stående folkelig fest, hvor man kan opleve det helt nye album der udkommer i starten af maj, hendes kendte Toppen Af Poppen fortolkninger, samt udpluk fra hendes succesrige debut album "Lykken Er.."

  Lige nu er Barbara aktuel med første singlen "Gør Mig Lykkelig" fra hendes kommende album.

  Barbara er en live artist og har igennem de seneste år fået super flotte anmeldelser. Hendes netop overstået intime januar tour var ingen undtagelse og der har været fænomenal respons fra publikum.
  Senest skrev Gaffa:

  "'Et nyt mere dansevenligt og vildere album er på vej' fortalte Barbara, og den er jeg stensikker på bære den hjem hele vejen. Koncerten i Vega overbeviste om, at Barbara kan holde et publikum fanget - og at hun har endnu mere at byde på fremover. Forsæt bare!"

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 245 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Lør. d. 30. april 2016
  Miriam Mandipira, Big Creek Slim & Band Featuring Troels Jensen

  Relaterede arrangementer

  kl. 20. Miriam Mandipira, Big Creek Slim & Band featuring Troels Jensen. 2 af Danmarks absolut bedste blues stemmer, Miriam Mandipira & Big Creek Slim, og Dansk blues' godfather, Troels Jensen, mødes. Arrangeret af Bluesforeningen Crossroads. (Entré: VIP billet 110 kr, Standard 160 kr)

  MIRIAM MANDIPIRA er født i Zimbabwe men er de seneste år blevet udråbt til Danmarks nye store blues, jazz & gospelsangerinde. Den alsidige kunstner, der er inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald, Etta James, Bessie Smith og Aretha Franklin, har optrådt ved adskillige kirkekoncerter, på spillesteder og festivaler i Skandinavien og Afrika - alle steder med forrygende reaktioner og anmeldelser.

  BIG CREEK SLIM "Årets Danske Bluesnavn 2015" har en stemme og feelin' uden lige og spiller blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok... det går rent ind - det er råt og nærværende - han tryllebinder sit publikum!

  TROELS JENSEN har spillet blues gennem snart 40 år. Han har slået sit navn fast i Danmark og resten af Skandinavien, bl.a. gennem sine mange år som frontfigur i Delta Blues Band, senere - sammen med bl.a. Billy Cross - i Delta Cross Band. Allerede i 60'erne turnerede han med Sonny Terry & Brownie McGee. Han indspillede med Sunnyland Slim, og har senere turneret i Danmark og i udlandet med Bo Diddley. Alt dette har givet ham status som dansk bluesmusiks Grand Old Man.

  Troels Jensen fik som den første, i 2002, Copenhagen Blues Festival's pris: "Årets Danske Blues Navn"

  Bandet består af den virtuose mundharpespiller Peter Nande (Årets Danske Bluesnavn 2007), dansk blues' godfather Troels Jensen (Årets Danske Bluesnavn 2002) på klaver, amerikaneren Paul Jr. på bas, samt den forrygende finne Mikko Peltola på trommer.

  Miriam Mandipiras website https://www.mandipira.dk/
  Big Creek Slim website https://www.bigcreekslim.dk/
  MERE INFO OM KONCERTEN PÅ - www.crossroads-vejle.dk
  Koncerten starter kl. 20:00 - Døren åbner kl. 19:00 -

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: VIP billet 110 kr, Standard 160 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Ons. d. 4. maj 2016
  Talentlinjens Årskoncert

  Relaterede arrangementer

  kl. 19. Lille Sal og Spillestedet. Arrangeret af Musikskolen Vejle Kommune - Vejle afd.. (Fri entré)
  Pris:(Fri entré)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Fre. d. 6. maj 2016
  Katinka

  Relaterede arrangementer

  kl. 21. Katinka forårstour 2016. (Entré: 90 kr)

  "...med en klang af Daimi og kontant attitude som Yvonne fra 'Olsen-Banden' gjorde Katinka det, alle sammen håbede på: Skilte sig ud." Skrev Politikens anmelder efter Katinkas optræden til SPOTfestival 2015 og kvittererede med 4 hjerter.

  Sangerinden Katinka udgav sidste år debut EP'en 'i Røntgen'. EP'en blev indspillet i samarbejde med produceren Simon Ask, i hans stue på Nørrebro - og siden da er det gået rigtig stærkt.

  Tekstuniverset er en vigtig del af Katinkas udtryk - alle teksterne er på dansk, og er bilag og udklip fra Katinkas egen dagbog. De kan beskrives som røntgenfotografier af personlige tanker og følelser, men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

  Katinkas poetiske og eksperimenterende popmusik, der benytter alt fra stueorgel, skabe, lamper, støvsugere og hårspænder til at skabe lyde og har bl.a. fået airplay på P3 og P6. I sommer blev hun udråbt som dette års vinder af DRs KarriereKanonen og optrådte efterfølgende til Kronprinsparrets prisfest på Kulturværftet i Helsingør.

  På imponerende kort tid har Katinka og Simon Ask, der live flankeres af Marie Christiansen og Lucas Rundblad, formået at skabe et univers af inderlighed og karismatisknærvær, noget du i dette forår vil kunne nyde godt af, når de drager på turné rundt i landet.

  Om turnéen siger Katinka selv:
  "Jeg glæder mig meget til at spille de koncerter, der kommer til foråret. Vi kommer endelig til at vise lidt flere af de sange, som jeg har brugt det sidste år på at føle og skrive. Jeg ved godt, det er en ret lille tour, vi skal på, men jeg føler, at vi sådan er et virkelig voksent band nu. Og at jeg sådan er en ægte musiker. Det er bare en helt speciel følelse at kunne komme rundt i landet, og at der rent faktisk er nogle mennesker, der gider at lytte til det, jeg har på hjerte og i min kuffert. Jeg har også en helt umættelig trang til at få sunget nogle af mine nye sange, som har ligget under min hud i et langt stykke. Nu fortjener de at komme ud, de fortjener at få et nyt hjem."

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 90 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Lør. d. 7. maj 2016
  Dawn Of Demise + Billy Boy In Poison

  Relaterede arrangementer

  kl. 20. DAWN OF DEMISE er et silkeborggensisk death metal band der har fundet inspiration i den amerikanske scene; dette værende både lyden, der kom fra Florida i starthalvfemserne og den bølge af bands fra New York-området, der spillede den tungere version af. (Entré: 90 kr)

  Genren. Med 12 år på bagen, over 100 koncerter i Dk samt fire pladeudgivelser på diverse amerikanske pladeselskaber, er bandet ved at være et af de mere rutinerede death metal bands fra Danmark. Liveoptrædener er noget som bandet er mest kendt for - f.eks. kan nævnes prisen for bedste liveband ved Danish Metal Awards, hvor bandet var nomineret sammen med bands som: Volbeat, Hatesphere og Mercenary.

  På livefronten kan bandet bl.a. skrive følgende på deres cv: Tour i Indien, koncerter i Finland og Tyskland, adskillige DK-tours med bands som: Hatesphere, The Burning, Corpus Mortale, Illdisposed osv., Copenhell (hvor bandet slog publikumsrekord på Pandæmonium-scenen), Roskilde Festival, 2 Headbangers Ball-tours, adskillige optrædener på Aalborg Metal Festival, Godzzfest, Århus Fee Metal, Royal Metal Fest, opvarmning for bands som Nile og Suffocation osv.

  Men denne gang tager de endnu en tørn på landevejen, og dette sammen med københavnske BILLY BOY IN POISON der spiller moderne dødsmetal, krydret med energi fra 'core og groove a'la Gojira.
  Det er en aggressiv og tung, men samtidig varieret cocktail, som blæser på genregrænser. De udgav i 2013 det meget roste debutalbum "Watchers" gennem Mighty Music og produceret af Jacob Hansen.
  Med optrædener på Copenhell og Aalborg Metal festival, en række tours i udlandet og supportjobs for bl.a. Aborted, Hatesphere, Vildhjarta og Trigger the Bloodshed har BBiP markeret sig som et hårdtslående og respekteret liveband. På scenen skinner mange års erfaring igennem, og varen leveres hver gang.

  Som om 2 stk. TONSTUNGE bands ikke skulle være nok, er der tilmed opvarmning ved THE TOMBLES. Et old school dødsmetalband fra Kolding der trækker på inspiration fra den svenske og amerikanske scene.

  The Tombless blevet dannet i 2010 under navnet Aborted Stillborn af Bassisten Ric, Guitaristen Christian og trommeslageren Johan, men skiftede navn til The Tombless i 2013, da vokalisten Jakob kom med. I 2015 fuldendtes lineup'et med Guitaristen Ali. The Tombless har bl.a. spillet Metal Magic Festival, Hobbs' Angel of Death Metal, Mono Goes Metal og Dampf Fest 6, samt delt scene med bands som: The Arcane Order, 9000 John Doe, Vallis Mortem og Justin Hate

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 90 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Fre. d. 20. maj 2016
  Mega Reggae Bash

  Relaterede arrangementer

  kl. 20. Det sensationelle og højaktuelle svenske reggaeband, Partiet, drager i foråret 2016 på bandets første Danmarksturné. Det sker i forbindelse med udgivelsen af den nye plade, "Upp til Dans". (Entré: 100 kr)

  Partiet er i øjeblikket Sveriges hotteste og mest omtalte reggaeband. Bandet har spillet overalt i broderlandet og anerkendes som et af Sveriges dygtigste og mest seværdige livebands. Partiet får meget fine anmeldelser for deres liveoptrædener og har blandt andet fået 5/5 stjerner på den prestigefyldte festival, Öland Roots, to år i træk.

  Den karismatiske forsanger, Fredrik Boltes, fører an i et sceneshow som er fyldt af overraskelser og energi. I titlen som "Partileder", har Fredrik Boltes igen og igen markeret sig i den offentlige debat i Sverige - herunder har han været en stor kritiker af Sverige Demokraterne og højredrejningen i samfundet. Partiet er garanter for en eminent reggaefest med masser af sprudlende energi og velklingende og lyttervenligt materiale.

  For at have nogle danske tolke ved hånden, tager de aarhusianske BLUNT med sig på touren. Som Danmarks allerførste alternative reggaeband, der blander groovy hård rock og reggae, har BLUNT skabt deres helt egen genre og lyd. I 2015 turnerer de i hele landet med deres spritnye og hårdtslående udgivelse, "SUGAR DADDY". Et album der har fået fine anmeldelser, og da BLUNT frigav det på ATLAS i Aarhus i august, måtte folk afvises i døren. Den nye plade træder nye skridt, men indeholder samtidig den opskrift der har reddet BLUNT sit store nationale publikum; nemlig hård groovy rock n roll og svedig og festlig reggae. Bandet har med denne genrecocktail været en definerende faktor på den Århusianske live-scene i mere end et årti, og er særlig kendt som energiske entertainers med stor musikalsk charme

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: 100 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
 • lydelig
  Lør. d. 21. maj 2016
  B.b. And The Blues Shacks (germany)

  Relaterede arrangementer

  kl. 20. "Best blues from Europe since 25 years". B.B. AND THE BLUES SHACKS mestrer deres instrumenter så publikum mærker de dybe følelser, der ligger i lyden af håndlavet R&B.; Musikken ér: "THE BLUES - oprigtig & spillet med stor glæde". Arrangeret af Bluesforeningen Crossroads. (Entré: VIP billet 120 kr, Standard 170 kr)

  "Best blues from Europe since 25 years"
  B.B. AND THE BLUES SHACKS - et af Europas allerbedste blues bands - mestrer deres instrumenter så publikum mærker de dybe følelser, der ligger i lyden af håndlavet R&B.;
  Musikken er "THE BLUES - oprigtig og spillet med stor glæde" & TAGER PUBLIKUM MED STORM.
  Siden starten i 1989 har de spillet mere end 4.000 koncerter, vundet adskillige priser og indspillet over 10 albums, hvoraf en er Grammy vinder.

  Selvom B.B. AND THE BLUES SHACKS emmer af spilleglad funky retro - lyder de i særdeleshed af usædvanlig DYBFØLT BLUES.
  I mere end 25 år har B.B. AND THE BLUES SHACKS spillet og optrådt med en punchy musik-stil - en blanding mellem blues, soul og britisk tresser beat - der synes at komme direkte fra Liverpool Cavern Club. Det gør ikke den dog ikke! Denne unikke bluesy-kombination kommer oprindeligt fra Hildesheim i Tyskland - skabt af og med brødrene Michael og Andreas Arlt front.

  De elsker musik og formår at underholde publikum. Med en blanding af sjæl og rytme & blues rock'er de fem fra Hildesheim alt fra klubber til festivaler. I de seneste 25 år har de turneret verden rundt. Dette har resulteret i ca. 4.000 koncerter og talrige priser fra "German Blues Award" til kåringen som "Europas bedste Blues Band". Især live betragtes de som stor oplevelse.

  Derfor har det været muligt for B.B. AND THE BLUES SHACKS at slå sit navn fast som et absolut top-band - også langt udenfor Europas grænser.
  De har spillet med kæmpe succes for titusinder af publikummer bl.a. i Dubai, på Doheny Festivalen i Los Angeles og på Byron Bay Festival i Australien - og spillet sammen med navne som Bob Dylan, Elvis Costello, R.J. Mischo, Kid Ramos, Smokey Wilson og B.B. King.
  Forsanger Michael Arlt (vocal og mundharpe) er for længst trådt ind i den europæiske superliga af blues og soul sangere.
  Broderen, Andreas Arlt, er kendt for sin kraftfulde og på samme tid meget elegante spillestil, betragtes og er udråbt som en "verdensklasse guitarist".
  Fabian Fritz betjener klaver og orgel tilsvarende dygtigt og udtryksfuldt.
  Henning Hauerken (kontrabas og elektrisk bas) og trommeslager André Werkmeister leverer det helt rigtige drive og den groove, som man bare ønsker at tage med sig med hjem fra koncerten.

  Disse tyskere tager dette høj-energi niveau med på scenen...
  og evner at yde en live-præstation, så alle er sultne efter mere B.B. BLUES.

  B.B. AND THE BLUES SHACKS https://www.bluesshacks.de/
  B.B. AND THE BLUES SHACKS på Facebook https://www.facebook.com/BBTBS/
  MERE INFO OM KONCERTEN PÅ - www.crossroads-vejle.dk
  Koncerten starter kl. 20:00 - Døren åbner kl. 19:00 -

  Køb/bestil billet til dette arrangement
  Pris:(Entré: VIP billet 120 kr, Standard 170 kr)
  Sted: Bygningen, Ved Anlæget 14 B (indgang gennem butikscentret Mary's), Vejle
Forrige side 1 Næste side