Kulturlig RSShttps://www.kulturligt.dkumbracoenEfterårsferiehttps://www.kulturligt.dk/nyheder/efteraarsferie.aspxThu, 09 Oct 2014 11:48:21 GMThttps://www.kulturligt.dk/nyheder/efteraarsferie.aspxEfterår

Ferien står for døren


Men hvad skal man egentlig lave i ugen hvor efteråret rigtig sætter ind? I mange kommuner er der et væld af aktiviteter for børn og børnefamilier i efterårsferien. Sådan er det også i Trekantområdet og her kan du se en oversigt over de mange aktiviteter, der foregår ugen igennem i de seks byer:

Billund
>>Givskud Zoo
>>Museumsgården Karensminde
>>Film på biblioteket

Fredericia

>>Samlet oversigt over ferieaktiviteter

Kolding
>>Samlet oversigt over ferieaktiviteter

Middelfart
>>Mød Josefine Ottesen
>>Æbledag
>>Hundetræning for børn

Vejen
>>Vejen Kunstmuseum
>>Museet på Sønderskov

Vejle
>>Samlet oversigt over ferieaktiviteter

Rigtig god ferie!

]]>
"Menneskelig lykke" i Middelfarthttps://www.kulturligt.dk/nyheder/menneskelig-lykke-i-middelfart.aspxThu, 02 Oct 2014 15:27:44 GMThttps://www.kulturligt.dk/nyheder/menneskelig-lykke-i-middelfart.aspxUdstillingen kan ses til og med den 7. november
Middelfart Museum, Algade 8
>>Åbningstider

Udstillingen er udarbejdet af Psykiatrisk Samling under Middelfart Museum og i samarbejde med filminstruktør Michael Madsen. Museumsleder Maiken Nørup tidligere samarbejdet med Michael Madsen omkring 3D-kortfilmen "The Average of the Average", der handler om det gennemsnitlige hverdagsliv i Middelfart.

Filmen blev bl.a. vist på CPH:DOX og på MoMA i New York. I det nye projekt har samarbejdet bestået af at koblehistoriske og nutidige genstande, der fortæller om lykkebegreber og behandlingsformer for depression, med en interaktiv filmdel, hvor en forsker fra medicinalvirksomheden Lundbeck A/S fortæller om de problemstillinger og processer, der er knyttet til udviklingen af antidepressiv medicin.

Udstillingen tager os med ind i tre tidsperioder. Fra 1700-tallets lykkeopfattelse, der var tæt forbundet med arbejdsprocesser, over de amerikarejsendes stræben efter lykke i slutningen af 1800-tallet til nutidens lykkeforskeres bud på de forhold, der gør danskerne til nogle af verdens lykkeligste. I de samme perioder ses på forskellige behandlingsformer for depression med åreladning og lægeurter i 1700-tallet over asylbehandlingen med ro og regelmæssighed omkring år 1900 til behandlingen med bl.a. antidepressiv medicin i dag. I denne del af udstillingen vises også Michael Madsens film, hvor gæsterne selv kan udvælge temaer og få forskerens svar på forskellige spørgsmål på en touch-skærm.

Udstillings designet er skabt i samarbejde med grafikeren Ludvig Storm og er tænkt som en vandreudstilling, der forhåbentligt vil blive vist flere steder herhjemme og i udlandet.

 

]]>
Haunted House åbner i Vejlehttps://www.kulturligt.dk/nyheder/haunted-house-aabner-i-vejle.aspxThu, 02 Oct 2014 14:48:40 GMThttps://www.kulturligt.dk/nyheder/haunted-house-aabner-i-vejle.aspxFra den 16. - 31. oktober kl. 19-23
Spinderihallerne, Vejle
Pris: online 100 kr. I døren 150 kr.
>>Køb billet

Hvis du vil prøve noget nyt denne oktober, så træd ud af din tryghedszone og kom forbi og oplev 1.100 kvm. rendyrket skræk i flere etage. Danmarks mest skræmmende haunted house åbner den 16. oktober! Inspireret af amerikansk Halloweenkultur er Dystopia Haunted House stedet, hvor dine største frygter og fobier kommer til live.

Træd ind i en nær dystopisk fremtid, hvor en fascistisk regering spreder en genetisk designet zombie-svamp for at kontrollere befolkningen. Al helvede bryder løs, når en gruppe rebeller, en samling kultister og en hær af infesterede zombier kæmper om herredømmet!

>>Dystopia Haunted House

 

]]>
10.000 timer - hvad er talenthttps://www.kulturligt.dk/nyheder/10000-timer-hvad-er-talent.aspxMon, 29 Sep 2014 13:17:04 GMThttps://www.kulturligt.dk/nyheder/10000-timer-hvad-er-talent.aspx22 af Danmarks mest markante kunstnere deler i udstillingen 10.000 timer - hvad er talent? deres barndomstegninger med publikum. Udstillingen på Trapholt udfordrer X-factor-kulturen, som dyrker myten om det gudsbenådede naturtalent, og museet har spurgt kunstnerne om, hvad der mere specifikt har haft betydning for deres udvikling. Spørgsmålene udspringer af den aktuelle debat om talent og udvikling af talent i Danmark, hvor der igen og igen peges på en række væsentlige elementer, som skal være til stede for at udvikle talent: Grundlæggende interesse og passion, 10.000 timers træning og gunstige omstændigheder i form af adgang til kvalificeret rådgivning/coaching, faciliteter eller sult og savn.

]]>
Mit livs historie - på Fredercia Teaterhttps://www.kulturligt.dk/nyheder/mit-livs-historie-paa-fredercia-teater.aspxSun, 07 Sep 2014 12:22:20 GMThttps://www.kulturligt.dk/nyheder/mit-livs-historie-paa-fredercia-teater.aspxFra den 20.11 - 14.12
Fredercia Teater
Pris: fra 215 - 315 kr.
>>Køb billet

En "Mit livs historie" følger venskabet mellem Alvin og Thomas, to mænd fra en lille by. De to venner forenes efter Alvins mystiske død. I et tankemylder kæmper Thomas for at skrive Alvins mindetale, mens de mange drejninger deres liv har taget siden barndommen gennemleves. Alvin leder Thomas gennem manuskripter og historier for at minde ham om deres mange oplevelser sammen. Gennem musik og sang genlever de to venner deres fælles eventyr, udforsker deres uoverensstemmelser og opdager til sidst, at der på bunden af alle stærke venskaber findes… kærlighed.

Forestillingen iscenesættes af den Tony-nominerede Susan H. Schulman, der bringer sin store erfaring fra Broadway med til Fredericia Teater.

]]>